Rolf Larsen: Selsø Sø

Billedkrav

Til klubbens almindelige billedaftener behøver papirbilleder ikke at være monterede.
Digitale billeder skal være .jpg-filer, helst på max 2 MB, max 1920 pixels brede og max 1080 pixels høje.

Bannerbilleder skal være .jpg-filer,1000 pixels brede og 300 pixels høje.

Årets fotograf.

Klubben afholder et antal interne konkurrencer om at blive årets fotograf.

Der kan til hver konkurrence højst afleveres 3 billeder pr. medlem.
På bagsiden må kun billedets eventuelle titel og en opad-pil anføres, men ikke fotografens navn.

Hvis konkurrencen har emnet "Serie", kan der dog højst afleveres 2 serier, hver bestående af 3 til 6 billeder.
Der kan deltages med serier bestående af såvel sort/hvid billeder som farvebilleder.
De enkelte billeder i en serie skal tydeligt markeres med A, B, C osv. på bagsiden i læseretningen for at markere rækkefølgen.

Papirbilleder monteres i passepartout, på let støttekarton eller lign.
Format max 30 X 40 cm inklusiv passepartout og max tykkelse 2.5 mm.

Digitale billeder skal være .jpg-filer på max 2 MB, max 1920 pixels brede og max 1080 pixels høje.

Se definitioner af de forskellige SDF-kategorier HER

Billederne afleveres til klubbens billedsekretær i henhold til programmet.

Billeder, der ikke opfylder disse krav, bedømmes ikke.

Dommeren bedømmer og kommenterer alle de indkomne billeder.
Kommentarerne kan dog være mere kortfattede for billeder efter de 17 bedste.

Der gives point til de 17 bedst placerede billeder:

1. plads        20 point
  2. plads        18 point
  3. plads        16 point
  4. plads        14 point
  5. plads        13 point
  6. plads        12 point
  7. plads        11 point
  8. plads        10 point
  9. plads          9 point
10. plads          8 point
11. plads          7 point
12. plads          6 point
13. plads          5 point
14. plads          4 point
15. plads          3 point
16. plads          2 point
17. plads          1 point

De 17 bedste billeder i hver konkurrence præsenteres i rækkefølge med nr. 1 til sidst.

Billeder, der er blevet placeret på 1, 2. eller 3. plads, må ikke deltage mere.

Vinderen af de enkelte konkurrencer får overrakt præmie samt diplom umiddelbart efter bedømmelsen.
Den aktuelle placering i klubmesterskabet kan ses her.
Det samlede resultat afgør, hvem der bliver "Årets fotograf".
Årets fotograf får ved årsafslutningen i juni overrakt en vandrepokal, som afleveres retur senest 2 uger før næste års afslutning.

Passepartoutkarton kan bl.a. købes i klubben, hvor der også er en passepartoutskærer.

Det helt frie billede
(Denne konkurrence afholdes for tiden ikke)

Ved års afslutningen i juni måned, er der desuden mulighed for at deltage i konkurrencen det helt frie billede.

Reglerne for aflevering til denne kategori er svarende til reglerne i SDF:

”Værker der adskiller sig fra almindelige todimensionale billeder og således ikke vil kunne deltage i kategorierne monocrome eller farvepapirbilleder, kan deltage i konkurrencen ”Det helt frie billede”. Der skal være et væsentligt indhold i et ”helt frit billede”, der er fremstillet af fotografisk vej. Der er ingen begrænsninger i størrelse og udførelse af værkerne, men de skal sættes op og fjernes af author”.

Det helt frie billede afleveres på aftenen for årsafslutningen, og bedømmes af to medlemmer af klubben, der ikke deltager i årets konkurrence.

Vinderen af denne kategori, får overrakt en vandrepokal, som afleveres retur senest 2 uger før næste års afslutning.

Andre konkurrencer

Konkurrencer arrangeret af andre klubber eller foreninger kan have andre regler.