Ole Kjær: Svamp

 

Frederikssund Fotoklub udstiller på: Kulturhus Elværket ,Ved Kirken 6, 3630 Frederikssund

"Det abstrakte i naturen"

i perioden 30 sebtember - 26 oktober 2017

 


Foto. Rolf Larsen

 

 

 

 

 

 

 

 

LOUISIANA

RINEKE DIJKSTRA

DEN ENKELTE OG DE MANGE

21.9.2017 - 30.12.2017
SHARE
 

Hollandske Rineke Dijkstra fanger og fastholder vores opmærksomhed. Hendes store fotografier og filmværker er mesterlige studier i menneskeligt nærvær, der viser, hvorfor hun regnes for en portrætkunstner i verdensklasse.

Rineke Dijkstra (f. 1959) hører til blandt de internationalt mest anerkendte og prisvindende kunstnere, der arbejder med det fotografiske og filmede portræt. Med en helt særlig form for indlevelse og finfølelse - der vel at mærke aldrig kommer for tæt på - lykkes det hende at afbilde mennesker, så de i nærmest forbløffende grad synes at være tilstede lige her foran os og i dette levende øjeblik.

Hendes portrætter er meget ofte af børn, teenagere eller unge voksne og hun udforsker dermed de overgange – stadier på livets vej – der i særlig grad former vores identitet. Det kan være denunge mand, der lige er trådt ind i militæret. Flygtningepigen, som Dijkstra følger fra barn til voksen. Kvinder, der lige har født. Sårede tyrefægtere. Småfrysende børn i strandkanten...
 

”Jeg forsøger at indfange noget af den enkeltes personlighed," forklarer Rineke Dijkstra selv, "men samtidig uddrage noget universelt, der relaterer til mennesker generelt. Det er vigtigt for mig, at der er plads nok til, at man selv kan skabe sine egne fortællinger – der er rigeligt med billeder i verden, men så få, der reelt gør indtryk.”